Kyprý pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 229.5 mg
 - Draslík 65.1 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přidáme máslo, cukr, mouku, povaříme několik minut do zhoustnutí. Hrnec odstavíme, přimícháme rozkvedlané žloutky a sníh z bílků. Formičky naplníme pudinkem, vložíme do většího hrnce s pokličkou, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 1/2 hodiny.
 - 
                                2
Pudink podáváme vychlazený.