Chobotnice nadívaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1298 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 841.8 mg
 - Vláknina 2002.5 mg
 - Vitamín A 2002.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.7 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jadérka, dužinu nakrájíme nadrobno, bazalku posekáme najemno, střídku bílého chleba rozdrobíme a česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Do mísy nasypeme rajčata, bazalku, česnek, přilijeme olej, ocet, citronovou šťávu, osolíme, opepříme, zasypeme rozdrobeným chlebem a vypracujeme nádivku.
 - 
                                3
Chapadla chobotnice rozřízneme tak, aby vznikly plátky, odřežeme přísavky, doprostřed plátků položíme rovnoměrně nádivku, dobře zabalíme a zpevníme párátky. Nadívané chobotnice položíme na mírně rozpálený gril a zvolna grilujeme asi 15 minut. Často obracíme.
 - 
                                4
Ugrilované chobotnice vyskládáme na servírovací mísu a ještě teplé podáváme.