Vaječné těsto na přelití masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 8 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 93 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 246.6 mg
  • Draslík 77.7 mg
  • Vláknina 63 mg
  • Vitamín A 63 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přísady důkladně ušleháme, nalijeme na hotové maso a zprudka zapečeme. Pokud je pod masem více šťávy, slijeme ji dříve, než nalijeme vaječné těsto.

  • 2

    Vaječné těsto se používá k některým masitým pokrmům, jako jsou například řízky nebo dušené kotlety, které po ukončení přípravy můžeme ještě zapéct. Můžeme je navíc různě ochutit sardelemi, kapary nebo sýrem.

Komentáře k receptu