Reform omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Lanýž
  • 20 g Jíška instantní
  • 60 g Mořský jazyk
  • 300 ml Víno bílé
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 4 ks Okurky
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 1301.1 mg
  • Vláknina 5241.2 mg
  • Vitamín A 5241.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme víno, nasekanou šalotku a vaříme 10 minut. Podlijeme vývarem, zahustíme jíškou a 5 minut povaříme. Ochutíme pepřem a solí.

  • 2

    Nadrobno pokrájíme 4 kyselé okurky, 2 uvařené bílky, žampiony, lanýže, červený jazyk a přidáme do omáčky. Dobře promícháme a povaříme asi 10 minut.

  • 3

    Tato omáčka je vhodná k pečenému skopovému masu.

Komentáře k receptu