Dušené srnčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Hřebíček
  • 1000 g Srnčí maso
  • 80 g Prosciutto sušené
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 70 g Cibule
  • 2 g Jalovec
  • 36 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 g Citronová kůra
  • 4 g Petržel kudrnka
  • 80 ml Ocet vinný červený
  • 80 ml Víno červené
  • 24 ml Víno Marsala
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Nové koření celé
  • 1 stroužek Česnek
  • 500 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 15561 kcal
  • Sacharidy 926 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 330146 mg
  • Bílkoviny 2833 g
  • Uhlovodany 919 g
  • Cholesterol 155 mg
  • Draslík 80947 mg
  • Vláknina 6670.1 mg
  • Vitamín A 6670.1 mg
  • Vitamín B6 12.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 505.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 311.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmarýn, cibuli, česnek a prosciutto pokrájíme nadrobno a osmahneme na 1/2 rozehřátého másla. Smažíme do změknutí, poté osolíme, opepříme a přidáme srnčí maso, které necháme osmahnout z obou stran.

  • 2

    Vývar přivedeme k varu a necháme na mírném plameni vařit. K masu přilijeme ocet a vaříme do jeho vyvaření, potom přilijeme víno a vaříme do zhoustnutí šťávy.

  • 3

    Na pánev přilijeme 1/2 vývaru, přidám všechno koření a přiklopené poklicí necháme zvolna 1 hodinu vařit. Dle potřeby přiléváme horkou vodu, občas zamícháme.

  • 4

    V druhém hrnci si rozpustíme zbytek másla, vmícháme po troškách mouku, povaříme 1 minutu a poté vlijeme zbytek vývaru. Vaříme do zhoustnutí. Takto připravenou omáčku vlijeme k masu, podlijeme vínem Marsala, osolíme a opepříme dle chuti. Povaříme cca 20 minut.

  • 5

    Hotovou omáčku servírujeme posypanou nasekanou petrželí a citronovou kůrou.

Komentáře k receptu