Smrži na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Smrže sušené
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 cl Víno bílé
  • 1 cl Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 72.3 mg
  • Draslík 127.8 mg
  • Vláknina 690.8 mg
  • Vitamín A 690.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve smrže namočíme do vody.

  • 2

    Omáčku připravíme tak, že na másle osmahneme najemno nakrájenou šalotku. Poté přidáme smrže, které orestujeme. Orestované smrže s šalotkou podlijeme procezeným výluhem ze smržů, bílým vínem a koňakem. Do máslové omáčky přimícháme žloutek a zakysanou smetanu. Poté přilijeme k uvařeným smržům. Vše za stálého míchání prohřejeme a dle chuti opepříme.

Komentáře k receptu