Ančovičková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Základní světlá omáčka
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Sůl
  • 30 g Ančovičky konzervované
  • 320 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Ocet vinný
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 585 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 42.9 mg
  • Draslík 131.8 mg
  • Vláknina 995 mg
  • Vitamín A 995 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle orestujeme najemno nasekanou cibulku. K cibulce přimícháme nasekané ančovičky a promícháme. Hned zalijeme hovězím vývarem a vinným octem. Na mírném plameni povaříme 20 minut.

  • 2

    Nakonec promícháme s nasekanými bylinkami, smetanou a základní světlou omáčkou. Dle chuti osolíme a opepříme. Jakmile se chutě spojí, sundáme z tepla.

Komentáře k receptu