Sýrová omáčka s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1319 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 59.6 mg
- Draslík 217.1 mg
- Vláknina 3845 mg
- Vitamín A 3845 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jíšku smícháme s mlékem a vaříme. V horké omáčce necháme rozpustit tavený sýr, přidáme zakysanou smetanu a vše ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
-
2
Smícháme nastrouhanou citronovou kůru, parmezán a petrželku a před podáváním omáčku touto směsí ozdobíme.