Sýrová omáčka s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Petržel - nať
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř bílý
  • 140 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 30 g Jíška hotová světlá
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1319 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 59.6 mg
  • Draslík 217.1 mg
  • Vláknina 3845 mg
  • Vitamín A 3845 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jíšku smícháme s mlékem a vaříme. V horké omáčce necháme rozpustit tavený sýr, přidáme zakysanou smetanu a vše ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  • 2

    Smícháme nastrouhanou citronovou kůru, parmezán a petrželku a před podáváním omáčku touto směsí ozdobíme.

Komentáře k receptu