Rajská omáčka ke špagetám

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špagety, Makarony
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 125 g Sýr Parmezán
  • 50 g Cibule
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1 kg Rajčata
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1049 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 33.3 mg
  • Draslík 892.3 mg
  • Vláknina 13769.2 mg
  • Vitamín A 13769.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvedeme do varu dostatečné množství vody, důkladně osolíme, vložíme do ní špagety a uvaříme je al dente.

  • 2

    V horkém oleji osmažíme cibuli a česnek. Rajčata omyjeme, vykrojíme stopky, rozčtvrtíme je a spolu s rajčatovým protlakem a bobkovým listem přidáme k cibuli. Zakryjeme pokličkou, vaříme 5 minut. Během této doby několikrát promícháme. Vidličkou vylovíme rajčatové slupky. Omáčku vaříme tak dlouho, dokud není krémová. Ochutíme solí, pepřem, medem, balzamikovým octem a nasekanými bylinkami.

  • 3

    Špagety slijeme, promícháme s máslem, přelijeme omáčkou. Na talíři posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu