Vinná hořčičná omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Kerblík
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 921.8 mg
  • Vláknina 33877 mg
  • Vitamín A 33877 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky a cibuli nasekáme a společně podusíme na rozehřátém másle. Poté přidáme bílé víno a zeleninový vývar a zvolna asi 10minut provaříme.

  • 2

    Vmícháme drcený pepř, hořčici, kari koření a limetovou šťávu a zahustíme základní světlou omáčkou. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omáčka je vhodná zejména k paštikám.

Komentáře k receptu