Omáčka morny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Mouka polohrubá
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 ks Muškátový oříšek
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Mléko polotučné
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 77677 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 38.2 mg
  • Draslík 37.9 mg
  • Vláknina 1192.8 mg
  • Vitamín A 1192.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku.

  • 2

    Jíšku po částech zalijeme mlékem, vše velmi dobře rozšleháme.

  • 3

    Do omáčky přisypme sýry nastrouhané na jemném struhadle, okořeníme, osolíme a na mírném ohni povaříme.

  • 4

    Po odstavení z ohně vmícháme do omáčky po částech čerstvé máslo.

Komentáře k receptu