Omáčka s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Ančovičky konzervované
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 35.8 mg
  • Vláknina 145.5 mg
  • Vitamín A 145.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek nakrájíme nahrubo, ančovičky vyjmeme z konzervy, osušíme v ubrousku. Česnek i ančovičky vložíme do mísy a vše rozdrtíme na jemno. Přidáme olej, citrónovou šťávu, majonézu, smetanu, pepř. Důkladně promícháme, přendáme do servírovací mísy a posypeme paprikou.

  • 2

    Před podáváním necháme odležet.

Komentáře k receptu