Omáčka z dýně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 800 g Dýně
  • 100 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2.5 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 71 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 333.3 mg
  • Vláknina 2456.3 mg
  • Vitamín A 2456.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme, rozkrájíme a dužninu nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Olivy nasekáme nahrubo.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm krátce cibuli, přidáme kousky dýně a ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Pak do pánve přilijeme vývar, přidáme kmín, tymián, bobkový list, opepříme, osolíme a na středním ohni 10 minut vaříme. Pak přimícháme ocet a med a vaříme dalších deset minut.

  • 3

    Když je dýně měkká, vyjmeme bobkový list, směs v hrnci rozmixujeme, omáčku dochutíme pepřem a solí, vmícháme do ní nakrájené olivy a necháme ji ještě krátce prohřát.

Komentáře k receptu