Brokolice s hořčicovo - kaparovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 kg Brokolice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 397 mg
  • Vláknina 6513 mg
  • Vitamín A 6513 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici omyjeme, rozebereme a uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    V nízkém hrnci na mírném ohni smícháme máslo, hořčici a citronovou šťávu s kapary. Omáčku za stálého míchání krátce provaříme a dochutíme solí.

  • 3

    Poté omáčku nalijeme na uvařenou okapanou teplou brokolici a podáváme.

Komentáře k receptu