Kečup ze švestek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cukr třtinový
  • 500 g Švestky
  • 125 g Šalotka
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Víno červené
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 457.1 mg
  • Vláknina 6585.8 mg
  • Vitamín A 6585.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve omyjeme a pecek zbavíme švestky, poté najemno nasekáme šalotku a česnek. Z pomeranče nakrájíme kůru a vymačkáme šťávu. Pomerančovou kůru vhodíme do horké vody a následně ochladíme ve studené vodě. Chilli papričku zbavenou semen nasekáme najemno.

  • 2

    V hrnci promícháme šalotku, česnek, víno, švestky, zázvor, pomerančovou kůru a šťávu, chilli papričky, ocet, cukr a zbylé koření.

  • 3

    Vaříme zhruba 15 minut v zakrytém hrnci, poté zhruba 30 minut v nezakrytém.

  • 4

    Poté vzniklý kečup rozmixujeme a znovu prohřejeme.

  • 5

    Před použitím vychladíme.

Komentáře k receptu