Tortilly bezlepkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 55 g Mouka bezlepková
  • 55 g Mouka kukuřičná
  • 100 g Bazalka
  • 100 g Kerblík
  • 100 g Petržel - nať
  • 400 g Řecký jogurt
  • 450 g Žervé
  • 215 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 4 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 38.2 mg
  • Draslík 821.9 mg
  • Vláknina 6779.3 mg
  • Vitamín A 6779.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme oba druhy (bezlepkovou a kukuřičnou) mouky (asi 5 lžic bezlepkové mouky necháme na poprašování) a přidáme špetku soli.

  • 2

    V další misce rozklepneme a rozšleháme vejce, vlijeme ho k mouce. Přidáme vodu a rozmícháme na řídkou kaši.

  • 3

    Rozložíme ubrousek, poprášíme ho moukou.

  • 4

    Menší pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme na plotně a snížíme teplotu. Sběračkou nalijeme osminu hmoty na pánev a rozlijeme ji pohybem pánve, aby se hmota dostala na celou plochu. Smažíme, dokud se u placky nezačnou kroutit okraje. Potom ji obrátíme na druhou stranu a osmažíme také. Hotovou z pánve přemístíme na ubrousek a zaprášíme moukou. Překryjeme dalším ubrouskem, opět zaprášíme moukou. Smažíme další tortilly, po každém smažení prohřejeme pánev a promícháme hmotu.

  • 5

    Hotové necháme vychladnout. Plníme různými náplněmi jako například

  • 6

    česnekovým dipem s bylinkami pro alergiky [55797]:

  • 7

    Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku, bazalku a kerblík jemně posekáme. Jarní cibulky nakrájíme na drobné kostičky. Všechny ingredience, tedy jogurt, žervé, česnek, cibuli a olej vložíme do kuchyňského robotu nebo mixéru, rozmixujeme. Poté přidáme nadrobno nasekané bylinky, bazalku, kerblík a petrželku, osolíme, opepříme. Necháme 30 minut vychladit.

Komentáře k receptu