Polská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Tuk
  • 20 g Hrozinky
  • 20 g Mandle
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 9.5 mg
  • Draslík 207.6 mg
  • Vláknina 2514.2 mg
  • Vitamín A 2514.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku.

  • 2

    Rozředíme jí vývarem a 20 minut povaříme.

  • 3

    Přecedíme, přidáme jemně nasekanou citrónovou kůru, oloupané, na nudličky nakrájené mandle, oprané rozinky, rybízovou zavařeninu, sůl, víno, cukr a vše 10 minut povaříme.

  • 4

Komentáře k receptu