Dip z jogurtu a bylinek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Sýr krémový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 54.1 mg
  • Draslík 158.5 mg
  • Vláknina 483.7 mg
  • Vitamín A 483.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme jogurt, sýr, hořčici, citrónovou šťávu, nasekanou petrželku, kopr a pažitku, přidáme sůl, pepř a cukr. Vše důkladně promícháme na hladký krém.

  • 2

    V jiné míse ušleháme smetanu, kterou vmícháme do připravené směsi.

  • 3

    Hotový dip necháme vychladnout v chladničce a poté servírujeme.

Komentáře k receptu