Dip z pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Pórek
  • 5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 5.5 mg
  • Draslík 337.2 mg
  • Vláknina 7483.3 mg
  • Vitamín A 7483.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme pórek, zelenou část odřízneme, zbylou nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V hrnci vaříme zhruba 10 minut 75 ml vývaru společně se sojovou omáčkou a pórkem.

  • 3

    Uvařenou směs rozmixujeme společně se zbylým vývarem a smetanou.

  • 4

    Směs vrátíme do hrnce, promícháme s hrozinkami, nakrájeným jablkem a mandlemi. Za stálého míchání povaříme zhruba 5 minut. Poté ihned servírujeme.

Komentáře k receptu