Dip z vejcí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 400 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Hořčice dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 327.1 mg
  • Draslík 130.7 mg
  • Vláknina 232.3 mg
  • Vitamín A 232.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s vodou uvaříme vejce natvrdo, pod tekoucí vodou ochladíme a oloupeme.

  • 2

    Oddělíme žloutek, který vidličkou rozmělníme, přidáme ocet, olej, hořčici a důkladně promícháme, nakonec přidáme nasekaný bílek, kopr, petržel, sůl a pepř.

  • 3

    Hotový dip přendáme do misek a necháme vychladnout, poté ihned servírujeme.

Komentáře k receptu