Burgundská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Mrkev kořen
  • 30 g Tymián čerstvý
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 1500 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Bobkový list
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 915 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 80.4 mg
  • Draslík 703.6 mg
  • Vláknina 7408 mg
  • Vitamín A 7408 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu a mrkev na malé kostičky, petželku a tymián posekáme najemno.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme slaninu, cibuli, mrkev, tymián a petrželku. Okořeníme pepřem a bobkovým listem. Vše dusíme na másle 5 minut. Podlijeme vínem a vaříme 20 minut. Vaříme odkryté, aby se víno o třetinu vyvařilo.

  • 3

    Rozpustíme 4 lžíce másla a přimícháme do něj mouku. Touto směsí zahustíme omáčku a ještě jednou necháme povařit 5 až 7 minut.

  • 4

    Omáčku přecedíme přes jemné sítko. Vyndáme-li bobkový list, můžeme rozmixovat. Do hotové omáčky vmícháme 60 g čerstvého másla.

Komentáře k receptu