Medové potěšení

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 g Zázvor celý
  • 30 g Základní světlá omáčka
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Ocet vinný
  • 350 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Grapefruity
  • 1 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 1.6 mg
  • Draslík 463.9 mg
  • Vláknina 9746 mg
  • Vitamín A 9746 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.2 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji opečeme najemno nasekanou cibulku. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní nastrouhaný zázvor a zlehka opečeme. Cibulku se zázvorem nakonec zalijeme vývarem, citronovou šťávou a octem. Vše povaříme 15 minut. Po 15 minutách by měla omáčka zhoustnout. Jakmile omáčka zhoustne, promíchíme ji s pomerančovými a grapefruitovými kousky. Nakonec přihustíme základní světlou omáčkou, kterou připravíme podle stejnojmenného receptu. Omáčku dochutíme medem.

  • 2

    Podáváme k pstruhovi.

Komentáře k receptu