Rigatoni s rajskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 350 g Těstoviny Rigatoni
  • 60 ml Olej olivový
  • 90 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano čerstvé
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Rajčatová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 627.9 mg
  • Vláknina 14014.8 mg
  • Vitamín A 14014.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, celer a mrkev nakrájíme najemno. Můžeme použít i kuchyňský mixér.

  • 2

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a na mírném plameni smažíme 2 minuty.

  • 3

    Přidáme nakrájenou zeleninu a čerstvé bylinky. Za častého míchání smažíme 7 minut, až je zelenina měkká a mírně zlatavá.

  • 4

    Vložíme nakrájená rajčata, pastu ze sušených rajčat a cukr. Podle chuti osolíme, opepříme a přilijeme víno. Za stálého míchání uvedeme do varu a při mírné teplotě vaříme 45 minut.

  • 5

    Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Poté je slijeme a rozdělíme na talíře. Omáčku podle chuti dokořeníme a nalijeme na těstoviny. Ihned servírujeme, parmezán na dochucení podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu