Slaninová omáčka k vejcím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Pažitka
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 125 g Slanina vepřová
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 20 g Cukr krupice
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 20 ml Ocet vinný
  • 4 ks Šalotka
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1225 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 568.1 mg
  • Draslík 997.4 mg
  • Vláknina 4207 mg
  • Vitamín A 4207 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 95.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na velmi jemno a na mírném plameni necháme vyškvařit. Vmícháme šalotky, přidáme česnek. Všechno rychle osmažíme. Přidáme máslo, vmícháme mouku, zalijeme vývarem a smetanou. Dobře rozmícháme a necháme 10 minut mírně vařit. Potom přidáme octovou esenci.

  • 2

    Bylinky omyjeme, osušíme a jemně nasekáme, pažitku nakrájíme na kroužky. Poté je přidáme do omáčky, kterou dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a cukrem.

  • 3

    Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a necháme 5 minut proležet v omáčce.

Komentáře k receptu