Fojtova máslová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Klobása Dunajská
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 7 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 5.4 mg
  • Vláknina 362.3 mg
  • Vitamín A 362.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s 5 dl vody dáme vařit klobásu, kterou jsme pokrájeli na kolečka a pomalu vaříme 10 minut.

  • 2

    Mezitím si v pánvi na rozpuštěné máslo dáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme 1 dl vody, přimícháme do ní plnotučnou hořčici a zavaříme do vývaru s klobásou.

  • 3

    Krátce, asi 5 minut povaříme, dochutíme solí, majoránkou, pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu