Švestková omáčka k vařenému masu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso vařené
  • 400 g Knedlík kynutý
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 40 g Povidla švestková
  • 600 g Švestky
  • 10 g Sůl
  • 10 g Citronová kůra
  • 3 g Skořice mletá
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1000 ml Vývar z uzeného masa
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 775 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 155.2 mg
  • Draslík 201.8 mg
  • Vláknina 6517.2 mg
  • Vitamín A 6517.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé švestky vypeckujeme, vložíme do hrnce, zalijeme uzeným vývarem a vaříme asi 30 minut.

  • 2

    Z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, opatrně ji přimícháme ke švestkám a provaříme. Ochutíme citronovou šťávou, citronovou kůrou, solí, cukrem a skořicí. Přidáme dvě lžíce povidel a vaříme ještě nejméně 20 minut.

  • 3

    Hotovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, podle potřeby vyvaříme na požadovanou hustotu a podáváme s vařeným hovězím masem. Porce doplníme kynutým knedlíkem.

Komentáře k receptu