Smetanová omáčka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rajčata
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 81.4 mg
  • Draslík 301.7 mg
  • Vláknina 3642.7 mg
  • Vitamín A 3642.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve zbavíme rajčata slupky a poté je nakrájíme na menší kousky. Rajčata odložíme stranou.

  • 2

    Cibulku nakrájíme najemno a na rozpáleném másle opečeme dozlatova, přimícháme mouku, necháme probublat a přilijeme vývar, smetanu a přisypeme estragon. Vaříme zhruba 20 minut.

  • 3

    Nakonec přidáme připravená rajčata, šlehačku, sůl, pepř a víno.

  • 4

    Podáváme k těstovinám.

Komentáře k receptu