Omáčka z ořechů a vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy lískové
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 100 g Hrozinky
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 266 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 423 mg
  • Vláknina 11563.8 mg
  • Vitamín A 11563.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve opražíme lískové ořechy, ty zbavíme slupky a nasekáme, vlašské ořechy nastrouháme, hrozinky a feferony nasekáme.

  • 2

    Na pánvi s máslem opečeme rozinky, feferonky, ořechy a skořici.

  • 3

    Nakonec nalijeme bílé víno a vývar. Vaříme 5 minut.

  • 4

    Omáčku ochutíme bazalkou a citronovou kůrou.

  • 5

    Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu