Trnková valašská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 250 g Povidla švestková
  • 200 g Švestky sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 418 mg
  • Vláknina 7100 mg
  • Vitamín A 7100 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na malé kostičky a vypečeme ji ve větší pánvi nebo nízkém hrnci. Pak k ní přidáme švestková povidla, přilijeme trochu vody, za stálého míchání necháme přejít varem. Pak do omáčky vložíme sušené švestky, dochutíme ji solí a podáváme k masům.

Komentáře k receptu