Dušené žampióny ve smetano-vínové omáčce

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Sýr tavený smetanový
  • 14 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 141.7 mg
  • Draslík 27.2 mg
  • Vláknina 370.2 mg
  • Vitamín A 370.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé žampióny omyjeme, očistíme a nakrájíme: nožičky na plátky, hlavičky na čtvrtky nebo plátky (podle velikosti). V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme žampióny, ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Promícháme a pod pokličkou za občasného promíchání, při mírné teplotě, žampióny dusíme asi 10 - 15 minut.

  • 2

    Mezitím ve smetaně rozmixujeme mouku a tavený sýr. Přilijeme k houbám a pod pokličkou dusíme ještě 5 - 10 minut. Občas omáčku musíme promíchat. Přimícháme 2 polévkové lžíce portského vína a podáváme.

Komentáře k receptu