Rajčatová omáčka benátská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 120 g Cibule
  • 150 g Celer bulvový
  • 80 g Mrkev kořen
  • 500 g Rajčata
  • 30 g Bazalka
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 1165 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 586.6 mg
  • Vláknina 8230.2 mg
  • Vitamín A 8230.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, celer a mrkev očistíme, nastrouháme nahrubo, rajčata rozkrájíme na kostičky, lístky bazalky posekáme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli a osmahneme do žluta. Přidáme, celer, mrkev, orestujeme, přisypeme rajčata, česnek, bazalku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškát a dusíme do měkka. Nakonec přimícháme bílé víno a odstavíme. Před podáváním omáčku propasírujeme přes sítko.

Komentáře k receptu