Petrželová pasta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Petržel - nať
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 26.8 mg
  • Draslík 431.8 mg
  • Vláknina 4357.5 mg
  • Vitamín A 4357.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Suroviny na pastu rozmixujeme dáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme olejem. Pastu uchováváme v lednici, vydrží až 3 týdny.

  • 2

    Na omáčku ustrouháme parmazán, v trošce smetany rozšleháme solamyl, všechny suroviny na omáčku rozmícháme a povaříme.

  • 3

    Do omáčky přidáme 2 lžíce petrželové nati a podáváme.

Komentáře k receptu