Holštýnská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 123.1 mg
  • Draslík 609.6 mg
  • Vláknina 21830 mg
  • Vitamín A 21830 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji osoleným vývarem, zředíme částí smetany a dobře povaříme, aby byla hladká.

  • 2

    Potom omáčku procedíme, dochutíme vínem a přidáme žloutek rozšlehaný v mléce. Omáčku už nevaříme.

  • 3

    Podáváme k vařeným masům.

Komentáře k receptu