Rajčatovo-vinná salsa s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 160 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 plátek Chléb toastový
  • 0.5 šálek Mandle
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 425.1 mg
  • Vláknina 8377.8 mg
  • Vitamín A 8377.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky toastového chleba opečeme na pánvi na dvou lžících rozehřátého oleje dozlatova z obou stran. Čerstvou bazalku najemno nasekáme a rozmixujeme s opečeným chlebem a zbylým olivovým olejem.

  • 2

    Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo, chilli papričku nakrájíme na kostičky. Obojí přimícháme do konzervovaných rajčat a takto ochucená rajčata přidáme do mixéru. Zatím znovu nemixujeme.

  • 3

    Mandle krátce nasucho opražíme na pánvi. V misce dobře promícháme červené víno a vinný ocet. Přisypeme mandle, nalijeme do mixéru a jeho obsah rozmixujeme na hmotu jemné konzistence. Dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu