Čatní rajčatové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 50

Suroviny

  • 85 g Hrozinky
  • 370 g Cukr krupice
  • 375 ml Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pískavice řecké seno
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Chilli paprička
  • 20 stroužek Česnek
  • 2 kg Rajčata
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 47 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 124.7 mg
  • Vláknina 1482.4 mg
  • Vitamín A 1482.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spařená rajčata oloupeme a spolu s chilli papričkami pokrájíme, citron vymačkáme a jeho kůru spolu se zázvorovým kořenem a česnekem posekáme. Spolu se zbylými surovinami promícháme ve varné nádobě, uvedeme do varu a za nízkého příkonu tepla vaříme za stálého míchání 1,5-2 hodiny, až čatní zhoustne. Doba varu závisí na typu a kvalitě rajčat, vodnatá je třeba vařit déle.

  • 2

    Hotové čatní odstavíme, naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme. Skladujeme v suchu na tmavém místě.

Komentáře k receptu