Candát s ořechovou krustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 197.1 mg
 - Draslík 199.6 mg
 - Vláknina 5891.8 mg
 - Vitamín A 5891.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu rozpálíme na 250 °C. Petrželku opláchneme, osušíme, několik lístků odložíme na dozdobení, zbytek najemno nasekáme.
 - 
                                2
Toastový chléb nakrájíme na kousky a spolu s ořechy rozmixujeme. Promícháme s petrželkou, žloutky, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Filety z candáta omyjeme, pokapeme citronovu šťávou, osolíme a opepříme. Na rozpáleném másle z obou stran osmahneme. Vyjmeme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme ořechovou směsí a pečeme na středním roštu cca 8-10 minut.
 - 
                                4
Rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. bramborovou kaši.