Pomerančovo-citronový sorbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 89 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 477.1 mg
 - Vláknina 13846.1 mg
 - Vitamín A 13846.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 126.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomeranče a citron důkladně omyjeme, osušíme, ze dvou pomerančů a citronu kostkami cukru odřeme kůru, ze všech citrusů vymačkáme šťávu. Cukr necháme rozpustit ve 1/4 litru vlažné vody, přidáme pomerančovou i citronovou šťávu a vodu z pomerančových květů. Přelijeme do kovové mísy a necháme cca 4 hodiny chladit v mrazáku. Mezitím několikrát promícháme.
 - 
                                2
Pistácie nasekáme najemno, smícháme s mletým hřebíčkem a skořicí. Ze ztuhlého sorbetu vykrajujeme kuličky a rozdělíme do misek. Posypeme ochucenými pistáciemi a ihned podáváme.