Bramborový koláč s džemem a ořechy
Suroviny
- 370 g Brambory
 - 150 g Džem meruňkový
 - 200 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Ořechy vlašské
 - 150 g Cukr moučkový
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 39 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 187.5 mg
 - Draslík 611.6 mg
 - Vláknina 8295.3 mg
 - Vitamín A 8295.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku prosejeme, přidáme rozsekané máslo, cukr, uvařené prolisované brambory, vejce, žloutek a kypřicí prášek. Válečkem vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
 - 
                                2
Poté je rozdělíme na dva díly a vyválíme na tenké obdélníky. Jeden přemístíme na vymazaný plech, potřeme džemem, položíme na něj druhý plát těsta, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.
 - 
                                3
Hotový koláč necháme prochladnout, posypeme cukrem, nakrájíme a podáváme.