Omáčka z ořechů a vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 266 g
 - Sodík 263 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 423 mg
 - Vláknina 11563.8 mg
 - Vitamín A 11563.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.7 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve opražíme lískové ořechy, ty zbavíme slupky a nasekáme, vlašské ořechy nastrouháme, hrozinky a feferony nasekáme.
 - 
                                2
Na pánvi s máslem opečeme rozinky, feferonky, ořechy a skořici.
 - 
                                3
Nakonec nalijeme bílé víno a vývar. Vaříme 5 minut.
 - 
                                4
Omáčku ochutíme bazalkou a citronovou kůrou.
 - 
                                5
Ihned servírujeme.