Omáčka ke grilovanému masu
Suroviny
- 30 g Cukr třtinový
 - 10 g Zázvor mletý
 - 10 g Koření grilovací
 - 50 g Máslo arašídové
 - 50 g Arašídy
 - 250 g Kokosové mléko
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 dl Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 1 polévková lžíce Meduňka
 - 1 polévková lžíce Japonská sójová omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 453 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 330.4 mg
 - Vláknina 32144.5 mg
 - Vitamín A 32144.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Arašídy pomeleme na strojku na maso. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenká kolečka nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor, cukr, pomleté arašídy a na slabém plamínku restujeme 10 minut.
 - 
                                2
Chilli papričku drobně nasekáme, přimícháme k ostatním surovinám, nalijeme sójovou omáčku, vmícháme máslo, med, kokosový krém, vymačkáme šťávu z 1 ks pomeranče, zamícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti přidáme grilovací koření, sůl, pepř. Dále pokračujeme ve vaření na slabém ohni ještě 15 minut.