Avokádový salát s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 588 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 467.6 mg
 - Vláknina 12862.5 mg
 - Vitamín A 12862.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Avokáda oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky, jablka oloupeme, rozkrojíme, vyřízneme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. Promícháme a pokapeme citronovou šťávou. Do misky nasypeme mleté mandle, osolíme, opepříme, zakápneme jablečným octem, za stálého míchání přiléváme olej, až vznikne zálivka hustá jako majonéza. Tuto zálivku nalijeme na avokáda s jablky, promícháme a posypeme mandlovými lupínky.