Perník ořechový
Suroviny
- 150 g Povidla švestková
 - 450 g Mouka polohrubá
 - 13 g Perník
 - 300 g Cukr moučkový
 - 20 g Skořice mletá
 - 70 g Ořechy vlašské
 - 200 g Džem rybízový
 - 200 g Čokoláda hořká
 - 60 g Mouka pšeničná hrubá
 - 70 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Koření perníkové
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 dl Mléko plnotučné
 - 1 polévková lžíce Kakao
 - 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 25 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 65.2 mg
 - Draslík 185.8 mg
 - Vláknina 7900 mg
 - Vitamín A 7900 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 157.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do teplého mléka v misce rozklepneme vejce, přidáme povidla, olej. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, koření, cukr, nakonec kakao, skořici a nahrubo nasekané ořechy. Hmotu dřevěnou vařečkou dobře promícháme.
 - 
                                2
Těsto vlijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 160 stupňové teplotě pečeme 34-35 minut.
 - 
                                3
Upečený perník vytáhneme z trouby, necháme na plechu vychladnout. Povrch potřeme džemem, následovně polijeme rozpuštěnou čokoládou. Necháme ztuhnout čokoládu a perník nakrájíme na úhledné čtverce.