Salát z fazolových klíčků s pomerančovou zálivkou
Suroviny
- 50 g Okurka salátová
- 400 g Fazolové klíčky
- 120 g Ořechy lískové
- 150 g Sýr Feta
- 500 ml Voda pitná
- 60 ml Pomerančová šťáva
- 1 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Pomeranče
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 25 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 12.8 mg
- Draslík 598 mg
- Vláknina 14371 mg
- Vitamín A 14371 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.8 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Lískové oříšky opečeme v troubě předehřáté na 200 °C, promneme, abychom odstranili slupku, a nasekáme nahrubo. Okurku a dva řapíky celeru očistíme, nakrájíme na kostičky a v míse zakapeme lžící pomerančové šťávy. Pomeranč oloupeme, rozebereme na dílky a nakrájíme na kousky. Klíčky na minutu vhodíme do vroucí vody, poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat. 
- 
                                2Na zálivku promícháme pomerančovou šťávu s olejem, solí, pepřem a hořčicí. 
- 
                                3Do mísy k zelenině rozdrobíme okapaný sýr, přidáme oříšky, pomeranč a klíčky. Směs přelijeme zálivkou, promícháme a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        