Moldavský ořechový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 93 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 230.5 mg
 - Draslík 63.7 mg
 - Vláknina 223.2 mg
 - Vitamín A 223.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemle nakrájíme na kousky a namočíme je do mléka, umeleme 150 g jader vlašských ořechů a rozpustíme máslo. Z vajec oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
 - 
                                2
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme do nich ořechy, namočenou žemli a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme, opatrně vmícháme bílkový sníh a směsí naplníme formu vymazanou máslem a vysypanou strouhankou.
 - 
                                3
Pudink pečeme v troubě při střední teplotě 30-40 minut.
 - 
                                4
Hotový pudink vyklopíme z formy a nakrájíme na porce, které přelijeme zavařeninou.