Dort s datlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 160 g Datle
  • 280 g Ořechy lískové
  • 220 g Cukr krupice
  • 300 g Čokoláda na vaření
  • 375 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 51.6 mg
  • Draslík 426.7 mg
  • Vláknina 14195 mg
  • Vitamín A 14195 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Bílky šleháme, dokud se nezačnou tvořit špičky, postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nerozpustí. Přimícháme vypeckované a nasekané datle, čokoládu (200 g) a nasekané oříšky.

  • 2

    Do vymazané a papírem vyložené dortové formy vložíme těsto a pečeme 40 minut, dokud těsto neztuhne. Necháme vychladnout.

  • 3

    Korpus vyndáme z formy a podélně rozřízneme. Jednu polovinu korpusu potřeme šlehačkou a přiklopíme druhou polovinou. Povrch dortu pokapeme zbylou rozehřátou čokoládou.

Komentáře k receptu