Netradiční žemlovka z višní
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 16 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 270.6 mg
- Vláknina 5458.5 mg
- Vitamín A 5458.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kompot z višní necháme okapat v sítu, šťávu zachytíme. Sójový nápoj lehce zahřejeme v malém rendlíku a smícháme se 70 ml šťávy z kompotu. Suchary rozlámeme na malé kousky a namočíme do směsi. 
- 
                                2Nákypovou formu vymažeme tukem. Bílky ušleháme s cukrem do tuhého sněhu, opatrně vmícháme mleté mandle. 
- 
                                3Žloutky, višně a šťávu smícháme se suchary, zapracujeme sníh s mandlemi. 
- 
                                4Hmotu nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 40 minut. 
- 
                                5Vyjmeme a podáváme posypané moučkovým cukrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        