Kousky z mandlí
Suroviny
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 šálek Mandle
- 2 šálek Cukr krupice
- 1 šálek Mouka polohrubá
- 7 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 870 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 50 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 295.7 mg
- Draslík 255.9 mg
- Vláknina 7047.5 mg
- Vitamín A 7047.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 180°C a formu na pečení potřeme tukem. 
- 
                                2V míse smícháme máslo, polovinu cukru, žloutek, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, vanilkový extrakt a smetanu, za stálého hnětení přidáváme mouku. 
- 
                                3Hotovou směs přendáme do formy a mírně přitlačíme.Pečeme 15 minut. 
- 
                                4Mezitím v hrnci provaříme směs zbylého cukru, mandlí, čtyř bílků, zázvoru a skořice. 
- 
                                5Hotovou směs natřeme na upečené těsto a znovu dáme do trouby péct. 
- 
                                6Pečeme 40 minut. 
- 
                                7Po vychladnutí nakrájíme na kousky a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        