Šneci z celozrnného těsta
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 21 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 332.6 mg
- Vláknina 7918.3 mg
- Vitamín A 7918.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 8.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme najemno. Společně se slunečnicovými semínky je lehce opražíme. Opražené pak smícháme se semínky dýně. 
- 
                                2Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přisypeme smíchané oba druhy mouky a uprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu melasu. 
- 
                                3Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. 
- 
                                4Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto. 
- 
                                5Pracovní plochu posypeme moukou a směsí semínek a mandlí. Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a z každého vyválíme váleček, dlouhý přibližně 15 centimetrů, který obalíme ve směsi semínek a mandlí. Válečky stočíme do podoby šneka a přendáme je na vymazaný plech. 
- 
                                6Plech se šneky vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme 15 až 20 minut, až mají zlatavou barvu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        