Pečené kuřecí maso marinované v pomerančové šťávě
Suroviny
- 20 g Zázvor celý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Pomeranče
- 4 ks Kuřecí stehna
- 1 hrst Mandle
- 1 hrst Brusinky sušené
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 37 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 818.1 mg
- Vláknina 9626 mg
- Vitamín A 9626 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejdříve si připravíme jednoduchou pomerančovou marinádu: dva větší pomeranče omyjeme, vymačkáme šťávu a v misce ji smícháme s 1 lžicí medu. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V sítu si promyjeme brusinky a necháme je okapat. Omytý kerblík drobně pokrájíme. 
- 
                                2Kuřecí stehna zbavíme kůže, pak je vykostíme, omyjeme a osušíme. Mezi potravinářskou fólií maso naklepeme hladkou paličkou a vložíme do pomerančové marinády. Maso necháme v marinádě 1 hodinu. 
- 
                                3Marinované maso mírně osolíme, obalíme v hladké mouce. V pánvi, na rozpáleném oleji s máslem, plátky masa opečeme dozlatova z každé strany. Jakmile budeme mít opečenou druhou stranu kuřecích plátků, přilijeme 50ml pomerančové marinády, přidáme do výpeku zázvor, brusinky, loupané mandle a nakonec kerblík. Vše promícháme a povaříme 2-3 minuty. Maso necháme ve výpeku 3-4 minuty odpočinout, až pak servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        