Rukolové pesto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 251 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 120.3 mg
 - Vláknina 3480 mg
 - Vitamín A 3480 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rukolu omyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat, odstraníme řapíky a listky natrháme na kousky.
 - 
                                2
Z citronu vymačkáme šťávu, oloupaný česnek nahrubo nasekáme a sýr nastrouháme.
 - 
                                3
Rukolu, citronovou šťávu, polovinu vlašských ořechů a nastrouhaný sýr vložíme do mixéru a za stálého přilévání olivového oleje rozmixujeme. Pesto osolíme, zamícháme, navršíme do misky a necháme alespoň 2 hodiny uležet v chladničce.
 - 
                                4
Před podáváním ozdobíme pesto zbylými ořechy a podáváme např. k telecí pečeni se zeleninou.